15 Ekim 2024 Salı

KADINA ŞİDDETE KARŞI RÜZGARLIBAHÇESPOR'DAN EĞİTİMLERE BAŞLADILAR


Son yıllarda Kadına Şiddet vakaları artarken, neredeyse hemen her gün Televiyon ekranlarından Gazete sayfalarından bu konuda bir olay haberi yayınlanmakta.

Bu hassas konuda kamuoyunun dikkatini çekmek için gerek ilçemiz Beykoz'da gerekse de diğer ilçe ve illerde etkinlikler düzenlenmekte.



İşte bunlardan biri bu kez farklı bir bakış açısı ile Rüzgarlıbahçe Spor Kulübü tesislerinde gerçekleşti.



Örnekköyspor ile Bey-Tek Spor Kulüpleri tekvando sporu için yapmış oldukları işbirliğini bir ileri safhaya taşıyarak Kadına Şiddet ve Saldırılar karşısında savunma mekanizmasını da geliştiren bir eğitim sürecinin startını verdi.



Geçtiğimiz günlerde bu kapsamamda Rüzgarlıbahçe Spor Kulübü tesislerinde Beykoz İlçesinin tek Kadın / Kız Futbol Takımında forma giyen futbolculara antrenörler eşliğinde bir eğitim verildi.



Uygulamalı eğitimde saldırılara karşı koyma ile ilgili fiziksel karşılık verme anları önce örnekle yansıtıldı ardından sporculara uygulayarak bilinç, bilgi almaları sağlandı.

Rüzgarlıbahçe SporKulübü Başkanı Fatma Taşkıranlar ve Kulüp Antrenörü Çetin Aksu ile değişik yaş grubu takımlarında forma giyen kızlar aldıkları eğitim sonrasında gayet memnun idi.



Rüzgarlıbahçe Spor Kulübü Başkanı Fatma Taşkıranlar Eğitim sonrasında yaptığı açıklamada, " Ben öncelikle bir kadın olarak ardından yine bir Kadın Kulüp Başkanı olarak bizlere bu anlamlı ve gerekli eğitimi veren değerli antrenör kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu proje ile ilgili sergiledikleri duyarlılıktan ötürü de  Örnekköy Spor Kulübü Başkanı İsmail Türkoğlu ile Beytek Spor Kulübü Başkanı Mustafa Zurnacı'ya da şahsım ve sporcularım adına teşekkür ediyorum "diye konuştu.

TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder