3 Eylül 2024 Salı

YÖRESEL KÜLTÜRLERİN BULUŞMA NOKTASI BEYKOZ ÇAYIR FESTİVALİ BAŞLADI


Geleneksel Beykoz Çayır Festivali’nin açılışı Kars, Ardahan, Iğdır Derneği ve Ardahanlılar Derneği’nin ortak yöre gecesiyle gerçekleşti.

 Açılış programında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler “Beykoz’da yöresel birliği güçlendiren ve beraberinde komşuluk ilişkilerinin pekişmesini sağlayan Geleneksel Beykoz Çayır Festivali’ni çok önemli buluyor, ilerleyen yıllarda da devam edeceğine inanıyorum.” dedi. Gecede sahne alan sevilen sanatçı Servan Zana, Beykoz Çayırı'nı coştururken, halk oyunları gösterileriyle de yörenin kültürel zenginlikleri sergilendi.

‘Çayır Festivali, Yöresel Birliği Güçlendiriyor, Komşuluk İlişkilerini Pekiştiriyor’

Açılış programında ilçe sakinlerine hitap eden Başkan Köseler: “Saygı değer Beykozlular, yöresel birliği güçlendiren ve beraberinde komşuluk ilişkilerinin pekişmesini sağlayan Geleneksel Beykoz Çayır Festivali’ni çok önemli buluyor, ilerleyen yıllarda da devam edeceğine inanıyorum. Burada yöresel birliğin sağlanmasına katkı koyan, hayata geçiren tüm Dernek Başkanlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.



Konuşmasının devamında Başkan Köseler: “Beykoz’a hepimiz farklı yerlerden geldik, fakat geldikten ata topraklarımızı unutmayarak güzel ilçemiz Beykoz’u benimsedik, Beykozluyum dedik. Bu yöresel birlikteliği 1999-2004 yılları arasında sürdürmek bize nasip olmuştu. Şimdide sizlerin teveccühü ile yeniden görev başındayız. Bu teveccühü bizlere yeniden sağlayan Beykoz halkına ne kadar teşekkür etsem azdır. Burada bugün açılışını yaptığımız Beykoz Çayır Festivali’nde 8 Eylül’e kadar derneklerimiz yöresel sanatçılar eşliğinde kültürlerini yansıtacak, ben tüm hemşerilerimi dolu dolu geçecek Çayır Festivalimize davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum.” ifadelerini kullandı.



Sanatçı Tuğba Özay’ın Sunumuyla Cağ Kebabı Yeme Yarışması

Çayır festivalinin açılışı öncesi, Sanatçı Tuğba Özay’ın sunumuyla; ‘En Hızlı Cağ Kebabı Yeme Yarışması’ düzenlendi. Yarışmanın ardından verdiği mini konserinde dillere pelesenk olan eserlerini Beykozlular için söyleyen sanatçı Tuğba Özay, Zafer Bayramı anısına, alanda bulunan tüm çocukların katılımıyla ‘İzmir Marşı’nı seslendirdi. 

19 İl ve Bölge Derneği Başkanı Sahnede

Başkan Köseler ile İl ve Bölge Dernekler Birliği Başkanı Bülent Kılıç, Kars, Ardahan, Iğdır Derneği Başkanı Esengül Yılmaz Gül, Ardahanlılar Derneği Başkanı Vural Çelik ve festivalde yer alan tüm yöre derneği Başkanları; sahneden Beykozlular selamladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Beykoz’dan Serhat Boylarına Kültür Yolculuğu

Kars, Ardahan, Iğdır Derneği Başkanı Esengül Yılmaz Gül ve Ardahanlılar Derneği Başkanı Vural Çelik’in Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ilçe sakinlerini selamlamaları sonrası izleyenlerin nefesleri kesen gösterileriyle Kafkas Halk Oyunları ekibi sahne aldı.




Beykoz Çayırı Servan Zana'nın Ezgileriyle Coştu

Halk oyunları gösterisi sonrası serhat diyarının sevilen sanatçısı Servan Zana, eserleriyle Beykozluları büyüledi. Konserin halaylar bölümüne geçildiğinde ise; çayırın hemen her noktasında, saatlerce süren halay halkaları kuruldu.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’inde katılım gösterdiği etkinlikte; her iki dernek, statlarından vatandaşlara yöresel ürün ikramında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder