5 Eylül 2024 Perşembe

DÜNYA OMURİLİK FARKINDALIK GÜNÜ BEYKOZ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ


Uluslararası Spinal Kord (Omurilik) Hastalıkları Derneği, omurilik hastalıkları ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla, 5 Eylül tarihini omurilik hastalıkları farkındalık günü olarak ilan etmiştir.

Bu özel gün Beykoz OFD Şubesinin ev sahipliğinde özel anların da yaşandığı bir programa sahne oldu...




Arzu Başlantı'nın sunumu ile yapılan programa Beykoz Kaymakamı Oktay Faik Sözer, Beykoz Belediye Başkan Yardımcılarından Fidan Gül ve değişik sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin yanı sıra Omurilik Felçli vatandaşlar ve aileleri katılım sağladı...



Program Sunucusu Arzu Başlantı'nın OFD Beykoz Şubesi hakkında aktardığı bilgiler ile başlayan programda daha sonra OFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe bir konuşma yaptı ve programa katılım sağlayanlara ve bu güne kadar kendilerine destek olan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür dileklerini iletti.



Beykoz Belediye Meclisi Üyelerinden Gökhan Taneri Vural yaptığı selamlama konuşmasında Beykoz Belediyesi olarak derneğin yanında olacaklarını söyleyip, kendilerine iletilen talepleri not aldığını söyledi.



Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer ise dernek çalışmalarını yakından takip ettiklerini söylerken, İlçe Kaymakamlığı olarak kendilerine iletilen talep ve istekleri yerine getireceklerini söyledi.



Konuşmaların ardından programa katılım sağlayan Omurilik Felçli vatandaşlar kendi yaşantılardan aktarımlar yaparken başta Emniyet Kemeri takmak olmak üzere yaşadıkları acı deneyimlerden de verdikleri mesajlarla dikkatleri bu konuya çektiler.






Program daha sonra yapılan konuşmalar ile devem ederken Milli Tenisçi Ebru Bulgurcu çocuğu ile katılım sağladığı etkinlikte hayatın devam ettiğini söyleyip, yaşamaya engel yok mesajı iletti.






Programın son bölümünde ise OFD Bağışçıları tarafından hediye edilen 9 tekerlekli sandalye, akülü sandalyelerin teslimi yapıldı.










TALİP ERCAN ( ERHA BEYOZ )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder