6 Eylül 2024 Cuma

DAHA MUTLU BEYKOZ İÇİN PSİKOLOJİK DANIŞMA MERKEZİ HİZMETTE


Beykozluların sağlıklı, mutlu ve kaliteli bir yaşam sürmesi, günlük hayatlarında etkin iletişim becerileri kazanması için ücretsiz danışmanlık sağlayan Psikolojik Danışma Merkezi hizmete başladı.

Beykoz Belediyesi tarafından özel gereksinmli bireyler için kurulan Beykoz Erişilebilir Yaşam Merkezi (BEYMER) bünyesinde açılan Psikolojik Danışma Merkezi (PDM), uzman psikolog kadrosuyla ilçe sakinlerine rehberlik ediyor. 

Merkezde psikologlarca verilen seanslarla bireylere duygusal ve düşünsel farkındalık kazandırılarak, aile ve iş hayatı ile sosyal yaşamdaki sorunlarının aşılmasına yardımcı olunuyor.

3 Yaş ve Üzeri Tüm Beykozlulara Açık

Aile ve bireyin sağlıklı gelişimini desteklemeyi amaçlayan hizmetten yalnızca BEYMER’den hizmet alan dezavantajlı kişiler değil, 3 yaş ve üzerindeki tüm ilçe sakinleri yararlanabiliyor. 

Çocuk, ergen, yetişkin ve aile danışmanlığının verildiği merkezde, hafta içi her gün 09:30-15:30 arasında, 5 psikolog tarafından görüşme ve terapi yapılıyor. 

Uzmanların yardımıyla; stres, kaygı ve endişe durumları, sosyal fobi, çocuk ve ergenlerde görülen davranış bozukluklarının yanı sıra psikolojik destek gerektiren birçok sıkıntı, terapi süreciyle aşılmaya çalışılıyor.

Verilen terapinin ne kadar süreceği yardım alınan konuya ve kişisel ihtiyaçlara göre uzmanlar tarafından belirleniyor. Psikologlar gerekli gördükleri durumlarda psikiyatriste yönlendirme önerebiliyor ya da süreç birlikte yürütülüyor.  

Psikolojik Danışma Merkezi’nden yararlanmak isteyenlerin Beykoz Belediyesi’nin 444 66 61 No’lu Çözüm Merkezi’nden randevu alması yeterli oluyor.

Merkezde Verilen Hizmetler

       Çocuk Terapisi

       Ergen Terapisi

       Yetişkin Terapisi

       Aile Terapisi

       Konuşma ve Dil Terapisi

       Duyu Bütünleme Terapisi

Psikolojik Danışmanlık Nedir?

Psikolojik danışmanlık, kişilerin problemlerle baş etmesinde, kendini daha iyi tanıyarak farkındalık kazanmasında, sorunları ile yüzleşmesinde, belli konularda karar verme ve tercih yapmasında destek aldığı bir süreçtir.

Bireylerin aldıkları psikolojik destekler ve edindikleri becerilerle, daha sağlıklı ilişkiler geliştirmesine ve bilinçli toplum oluşturulmasına katkı sunulması hedeflenir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder