7 Eylül 2024 Cumartesi

BEYKOZ’DAKİ BİNALAR DEPREME KARŞI HIZLA TARANACAK


Beykoz Belediyesi Meclisi, olası bir depreme hazırlık için Başkan Alaattin Köseler’e İBB ile ortak hizmet protokolü yetkisi verdi. Binaların güvenliğinin ölçüleceği Hızlı Tarama ile ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları da hız kazanacak.

Beykoz Belediyesi Meclisi Eylül ayının son toplantısı, Beykoz Belediyesi Meclis I. Başkan Vekili Taner Aksu’nun yönetiminde gerçekleşti. Yoğun bir gündemle toplanan meclis, depreme karşı ilçenin yapı stoku riskinin belirlenmesinden, muhtarların giderlerinin karşılanmasına kadar hayata dokunan birçok karara imza attı. 

İsteyen Ev Sahiplerinin Binaları Taranacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile birlikte Beykoz’daki mevcut bina stokunun hızlı tarama ve bina incelemesi ile deprem güvenlik oranının belirlenmesini sağlayacak “Ortak Hizmet Protokolü” için Başkan Alaattin Köseler’e yetki verilmesi, oy birliğiyle meclisten geçti.

İBB’nin sistemiyle Beykoz Belediyesi Ekiplerinin başlatacağı isteğe bağlı Hızlı Tarama çalışmasıyla, ilçedeki yapı stokunun dayanıklılığı tespit edilecek ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilecek. İBB bugüne kadar toplam 162 bin başvurudan ev sahiplerinin izin verdiği 35 bin binayı ücretsiz test etti.

Muhtarlara Aylık Ödenek

Meclisten geçen bir başka kararla, mahallelerde kamu hizmetlerinin ilk durağı olan muhtarlara aylık 6 bin lira ödenek sağlanması oy çokluğuyla kabul edildi. Destekle kısıtlı imkânla hizmet veren muhtarların faturaları ve diğer giderleri karşılanacak.

3 Yeni Hasta Nakil Ambulansı

Meclisin oy birliğiyle aldığı bir başka kararla, sağlık hizmetlerinde kolaylık sağlayacak 3 yeni hasta nakil ambulansı satın alınacak.

Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Soğukpınar Beldesi ve Ordu Kabataş, Gürgentepe Belediyeleriyle dayanışmayı artırmak üzere kardeş şehir ilişki kurulması da oy birliğiyle meclisten geçti.

Genel kurulda ayrıca, belediye iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan gayri nakdi kredi kullanılması için Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’e yetki verildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder