26 Eylül 2024 Perşembe

AK PARTİ'DE OLAĞAN KONGRE DÖNEMİ BAŞLADI


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararla partide 8. Olağan Kongre dönemi başlatıldı.

Genel Merkez’in açıkladığı takvime göre İstanbul ilçelerinin tamamında delege seçimi tamamlanırken, Beykoz’da oy kullanacak 400 delege parti üyelerinin verdiği oylarla belirlendi.



Kavacık’taki İlçe binasında kurulan sandıklarda parti üyeleri oylarını kullandı. Beykoz’daki üye sayısının yaklaşık yüzde 65’inin oy kullandığı delege seçimlerinde, bu güne kadar partinin değişik kademelerinde görev almış, yerel yönetimlerde görev verilmiş isimler delege seçimlerinde aday gösterildi.



AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi’nin en geç Kasım ayında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Yaklaşık 7 yıl boyunca İlçe Başkanlığı görevini yürüten Muhammed Hanefi Dilmaç, 31 Mart 2024 Seçimlerinde partisinin Belediye Başkan Adayı olmak için istifa etmişti.

Dilmaç’ın yerine İlçe Başkanı olarak atanan Özkan Ayduğan, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Başkan Adayı Murat Aydın ile birlikte seçime girmiş ve AK Parti kurulduğu günden bu yana Beykoz’da ilk defa seçim kaybetmişti.

Edinilen bilgilerine göre, eski başkan Muhammed Hanefi Dilmaç’ın geri dönmesi konusunda henüz ikna olmadığı ve eski bir Belediye Başkanının Beykoz’da İlçe Başkanlığı görevini üstlenebileceği gibi Özkan Ayduğan devam edebileceği gibi Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’ın aday olması konusunda ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder