11 Ağustos 2024 Pazar

PAŞABAHÇE BAŞKANI COŞKUN OKUR, " PLANLARIMIZI YAPIYOR, ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ "


Türk Futbolunda önemli bir yeri olan ve mazisinde birçok parlak başarılar, şampiyonluklar bulunan, profesyonel liglere her sene bir ismi hediye eden Paşabahçe Spor Kulübü yeni sezona umutla bakıyor.

TFF Bölgesel Amatör Lig deneyiminde de Kulüp Başkanı olarak görev yapan Yeşil-Kırmızılı Kulübün Başkanı Coşkun Okur ile Kulüp Merkezinde bir röportaj gerçekleştirdik.



Haftalar öncesinde yapmayı düşündüğümüz Futbol Okulu ziyareti ile başlayan hafta sonundaki programımızda antrenmanda öylesine güzel karelere rast geldik ki...Ağustos Sıcağında sahada müthiş enerjik bir görüntü çizen ve içlerinden yarının profesyonel liglerinde mücadele edecek yıldızların da çıkacağı antrenmanı sonuna kadar izleyip kah röportaj yaptık, kah neşeli idmanlarından çekimlerimizi gerçekleştirdik.


Paşabahçe Spor Kulübü Başkanı Coşkun Okur ile Başkanlık makamındaki röportaja geçtiğimizde öncelikle kendi kulüplerindeki son durumu, altyapı futbol okuluna ait görüşlerini aldık, sonrasında ilçe spor camiasına ilişkin yaptığı yorumları not ettik.



" Biz Altyapıda tüm yaş kategorilerinde yarışmacı liglerde yer alan bir kulübüz. İlçemizde çocuklarımıza gençlerimize bu anlamda destek vermeye devam ediyoruz. Kalabalık bir alt yapı futbolcu havuzumuz var. Bu havuzdan hem kendi yarışmacı yaş gurubu takımlarımızı oluşturuyoruz hem de ilçemizde bulunan diğer kulüplerimizin alt yapılarını destekliyor onlardan da destek alıyoruz. "

AMATÖR FUTBOL RAYINDAN ÇIKMIŞ DURUMDA

" Günümüzde şöyle bir sıkıntı var amatör futbol rayından çıkmış durumda. Çünkü maddiyat işin içine girdikten sonra her sene makas aralığı çok ciddi açılmış durumda. Biz şöyle şanslıyız altyapımızdan gelen çocuklarımızla beraber A Takımımızı destekleme konusunda biraz daha rahat kulüplerden bir tanesiyiz. Bu sene biraz daha iyi konumdayız, çünkü alt yapımızdan gelen güzel, kaliteli ve yetenekli oyuncular var. U16, U15 ve U14 Yaş Grubunda da yar alan bazı oyuncularımızı büyük kulüplerin altyapılarına gönderiyoruz, Allah bahtlarını açık etsin. Bu anlamda biz Amatör Futbolda altyapı olarak A Takımı destekleyen kulüplerden bir tanesiyiz.



- Coşkun Başkan bilindiği üzere 2024-25 sezonunda Profesyonel Liglerde iki takımımız mücadele edecek. Beykoz 1908 TFF 2.Liginden Tuzlaspor'un yerine profesyonel liglere dönüş yapıp mücadele etmeye hazırlanıyor, Beykoz İshaklıspor'da geçen sezon grubunu şampiyon tamamlayarak, TFF 3.Liginde mücadele etmeye hak kazandı, bu durumun ilçe amatör spor kulüplerine yansıması nasıl olacak? Alttan gelen futbolcular artık ilçemizde 2 profesyonel kulüp var oralarda oynama şansımız olacak diye heyecanlı ?


" Uzun yıllar zarfında ilçemizde profesyonel liglerde oynayan kulübümüz hiç olmadı. Bu sene  ben iki kulüp adına da çok sevinçliyim ki şahsi fikrimi de söylemek istersem tarihi ile geçmişteki başarıları ile  Beykoz Spor Kulübü, Beykoz 1908 bu ilçenin bir çatı kulübüdür. Duyuyoruz ve basından da takip ediyoruz ve başkanla da görüşüyorum bir takım satın alındı nasıl alındı, nasıl oldu çeşitli spekülasyonlar var orasını bilmiyorum ama ben Beykoz'da profesyonel bir kulüp olmasından mutluyum. Ayrıca Beykoz İshaklıspor Kulübümüzde başarılı olup 3.Lige çıkma başarısı gösterdi ve ben çok büyük bir başarı sağladıkları düşüncesindeyim. Çünkü Bölgesel Amatör Ligden 3.lige çıkmak çok, çok zor bir olay ancak bunu başardılar. Ben Beykoz İshaklıspor yönetimini tebrik ediyorum ve hem kendilerine hem de camialarına başarılar diliyorum, çok büyük bir iş başardılar. 



Bunun neticesinde Beykoz ilçemizde 2 tane profesyonel lig takımı olmuş oldu. Bu ilçemizin çocukları için çok büyük bir avantaj. Bizler için de avantaj neden derseniz altyapılarımızda birçok oyuncu var, Beykoz İlçesinde çok yetenekli gençler var. İyi gençleri, kendi yetiştikleri çıktıkları takımlarda ilerleyen senelerde eğer ki lige kalmaya devam ederlerse bu anlamda bu profesyonel takımları destekleyici olacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda çok da mutluyum ve kendilerine de yani hem Beykoz 1908'e hem de Beykoz İshaklıspor'a başarılar diliyorum ve destekleyicileri olacağımızı buradan ifade ediyorum



5 DAKİKADA ÇÖZÜLEBİLECEK BİR KONU NERELERE GELDİ !

- Coşkun Başkan sen futbolculuk kariyerin ile futbol camiasında başladın sonraki yıllarda önce yöneticilik ardından ise Kulüp Başkanlığı ile bir spor kulübü içinde yaşanabilecek her süreci yaşadın. Öte yandan Beykoz İlçesindeki spor kulüplerinin yaşadıklarını iyi gözlememe fırsatın da oldu. Beykoz futbolla yatıp futbolla kalkan bir ilçe ve son günlerde ilçe medyasına yansıyan bir gelişme var, yani Beykoz İshaklıspor Başkanı Ali Cinel ile Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler arasında yaşanan polemiklere gelmek istiyorum. Öte yandan Beykoz Kulüpler Birliğinin yeni Belediye Yönetiminden birtakım talepleri olmakta. Beykoz Belediyesinde Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı de değerli bir insan Taner Aksu oldu. Gelmek istediğim nokta şu başkan Beykoz'da spor camiasında senin gözlemlerim ile yanlış giden şey ne? kimseyi buradan suçlayıcı olmak istemiyoruz ama bakış açın ne?




" Belediyemiz bilindiği üzere yeni değişti, uzun yıllar Ak Partili Başkanlarımız görev yaptı, şimdi Cumhuriyet Halk Partili bir başkanımız ve yepyeni bir kadro var. Başkanımız önceki dönemlerde de görev yapmış tecrübeli bir isim ve sporun içinden gelmiş hem sporcu hem de yöneticilik yapmış tecrübeli birisi. Bunun yanı sıra uzun yılların ardından 2 tane takımla profesyonel liglerde temsil edilecek bir ilçeyiz. Bir satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından Beykoz 1908 bir diğeri ise geride kalan sezon sonunda çok ciddi yatırımları olan bir grupta şampiyonu olarak TFF 3.Ligine çıkan Beykoz İshaklıspor. Bence de iki takım temsil edilecek olması çok ciddi ve bir o kadar da gurur verici bir olay. Son zamanlarda Beykoz İshaklıspor Kulübü Başkanı Ali Cinel'in bir serzenişi oldu, belediye ile alakalı kendisi bir şeyler söylemekte. Bende medyadan gelişmeleri takip ediyorum ve görüşüyorum da kendisi ile. Herkesle oturup konuşalım, fikirlerimizi de söyleyelim diyoruz. İlçemizin Belediye Başkanı aslında bütün kulüplerimizin de Onursal Başkanı...bütün kulüplerin dertlerini açabileceği ve dertlenebileceği ve imkanlar dahilinde çözüm bulabileceği bir makam...bence bazı şeyleri çok büyütmemek lazım, çok da ölçüsüz de gitmemek lazım, çözümcü olmak lazım. kavga etmenin, atışmanın kimseye faydası olmaz. Aslında 5 dakikada çözülebilecek bir konu. Ben şuna inanıyorum Belediye Başkanımız Sayın Alaattin Köseler tecrübeli bir başkan, bu konuların çok basit aşılabileceğine inanıyorum, aşılacaktır da...buradan Sayın Ali Cinel Başkana da ki çok heyecanlı bir başkanımız o da bazı konularda kendini çek edecek illaki...ben geçici bir sıkıntı olduğuna ve bir çözüm yolu bulunacağına inanıyorum. Sonuçta takımlarımız liglere girecek, Belediye Kadrosu da yeni olduğundan ne yapabileceklerine bakacaktır, daha çok yeni bir seçimden çıkıldı. Ben biraz daha zamana bırakılması gerektiğine inanıyorum. Kavganın hiç kimseye faydası olmaz, onun için bu sorunun çok rahat aşılabileceğine inanıyorum.

KULÜP BAŞKANLARI OLARAK HEPİMİZ SOSYAL BİR PROJEYİZ

" Kulüpler Birliği anlamında her zaman fikir ayrılığımız oldu. Ancak bu bizim ilişkimizi sekteye uğratmıyor. Bir problem olduğunda bir araya gelmek konuşmak lazım. Herkesin bir takım istekleri var. İlçenin spor anlamında futbol anlamında bir sıkıntısı varsa, hep beraber birlik olup çözmek lazım. Biz ticaret yapmıyoruz, hepimiz sosyal bir projeyiz, birer sivil toplum kuruluşuyuz. Amacımız ilçe gençlerine sporu aşılamak, spor ahlakını vermek, futbol branşı için söylüyorum futbol adına bir şeyler katmak, bunun peşinden koşuyoruz başka da bir amacımız yok. Böyle olunca da kulüpler ile ilgili bir sıkıntı olduğu zaman fikir ayrılığına düştüğümüz bazı yerler var burada ayrışıyoruz ancak kulüpler birliği olarak yine bir araya gelebiliyoruz. Bir problem olduğunda önce kulüp başkanlarının olduğu kulüpler birliğinde tartışmak lazım, çözümlemeye öyle gitme lazım, herkes ayrı dilden konuştuğu zaman olmuyor bir sonuca da varamıyorsunuz. Ama dediğim gibi biz ilçe sporu, ilçe futbolu adına bir şeyler yapılacaksa, bir katkı sunulacaksa biz her zaman buna varız. Hiçbir şekilde siyasetin bir tarafında olmadık, olmayacağız da bunu da özellikle belirtmek istiyorum.

- Başkan gelelim Paşabahçe Spor Kulübüne...ilçemizde bazı takımlar Teknik kadro ve futbolcularını belirledi, antrenmanlara başladı...Paşabahçe'de bir sessizlik hakim, yeni sezonda Takımın Antrenörü belli oldu mu? transferler gerçekleşti mi?



BU AYIN 20'SİNDE ANTRENMANLARIMIZ BAŞLIYOR

" Paşabahçe Spor Kulübü olarak teknik kadromuz belli, dış transferde çeşitli isimler ile anlaştık, kendi altyapımızdan da A  Takımımıza alacağımız oyuncular var. 3-4 transfer daha yapıp bu süreci kapatacağız ve bu ayın 20'si itibarı ile de yeni sezon hazırlıklarımız başlayacak. Hedefimiz her zaman olduğu gibi yukarılarda yer almak ama günümüze gelindiğinde amatör futbol başka bir yere gitti. Maddiyat ön plana çıktı ve de çok saçma sapan işler oluyor ki bu da zaten belli. Türkiye'de futbol Süper ligden an alt amatör liglere kadar bitmiş durumda. Çünkü işin içine para girdi mertlik bozuldu bunun neticesinde bir kalitesizlik hakim. 

Benim futbol oynadığım zamanlarda 2015-16'larda bir kalite vardı ancak kalite bitti para ön plana çıktı. Burası önemli her dönem Süper Amatör Lige 8-10 tane Başkan seviyesinde yönetici giriyor, bu arkadaşlar çok da fazla bu ligleri bilmiyorlar, hovardaca paralarını dağıtıyorlar takımlara. Ondan sonra camiayı da bozuyorlar, ama bir sonraki sezon bu 8-10 yöneticinin bir tanesini bulamıyorsunuz, çekip gidiyorlar, bu işin doğasında olmadıkları için -ben nereye düştüm- deyip çıkıp gidiyor, harcadığı parası da yanına kar kalıyor diyeyim! ama her sene yaşanan bu 8-10 gidiyor, yeni 8-10 geliyor...Amatörün doğasına, özüne dönmek lazım. Bu olur mu diye düşünüyorum çok zor, eğer böyle giderse 2-3 yıl bilemediğin 4 yıl sonra sonra sistem komple çökecek. 




Çünkü her şey gözümüzün önünde oluyor ve görüyoruz. Bu işin altyapısına dönen, altyapı ile beraber temellerini kuran kulüpler bu liglerde kalıcı olacaklardır, yıpranmayacaklardır. Ama şu anda bir popülizm yaşanıyor onun için de futbolun geleceğini çok da iyi görmüyorum. Biz kendimize bakacak olursak altyapısı ile destekli takım içinde kendi eksik noktalarına transferler yapan bir düşünce ile yukarılarda olacağız. Popülizm yapan 10 tane takımdan beşi dağılacak, 4-5 tanesi zor tutunacak. Bu arada yaş sınırı konsa da yaş sınırı kalksa da hiçbiri umurumuzda değil, sistem baştan aşağı bitmiş iflas etmiş bir sistem. Biz kulüp olarak bu anlamda hiçbir şeyle ilgilenmiyoruz. Sadece kitapçık çıkınca bakıyoruz, bize uymayan bir şey var mı diye?  Biz kulübümüz ile beraber altyapı destekli her türlü kategoriye hazırlanabilecek futbolcu havuzlarımız da takımlarımız da var. Kulübümüzün yapısı da buna uygun geçmişten gelen belli bir kültürümüz var bu seviye ile kendimizi kurguluyoruz, planlamamızı yapıyor önümüze bakıyoruz." 



Paşabahçe Spor Kulübü Başkanı Coşkun Okur röportajımızın sonunda Beykoz İlçesi Spor Kulüplerine başarı dileğinde bulunurken, " Tüm takım ve sporculara güzel, centilmence başarılı bir sezon diliyorum. Paşabahçe olarak da çıkmış olacağımız müsabakalarda izlemeye gelenlere hoş dakikalar mutlu anlar ve sevinçler yaşatabilirsek ne mutlu bize " dedi.

RÖPORTAJ TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder