15 Temmuz 2024 Pazartesi

TUZLASPOR'U SATIN ALAN BEYKOZ 1908 TFF 2.LİGİNDE MÜCADELE EDECEK


Beykoz İlçesi gündeminde son 1 aydır konuşulmakta olan Beykoz 1908 A.Ş. Takımının TFF 2.Liginin İstanbul Temsilcilerinden olan Tuzlaspor A.Ş. Takımının Yarışma Hakkını satın alacağı ve yeniden profesyonel liglere döneceği yönündeki iddialar sonunda gerçekle buluştu.

İlçe Medyasında bu yönde ilk haberi yaptıktan sonra görüşmelerin devem etmesi ve sürecin sağlıklı sonuçlanabilmesi için haberimizi geri çekmiş binlerce Beykozlu gibi bizde beklemeye başlamıştık. 

Bu akşam üzeri Saat 19.08 gibi simgeleşen bir sat diliminde yapılan paylaşımlar sonrasında ilçede işin resmiyet kazanması sonrasında Profesyonel Lige dönüşü heyecanı sosyal medyada ilk sırada yer aldı.

Haftalardır heyecanla beklenen resmi açıklama Beykoz 1908 Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, Tuzlaspor Kulübü Başkanı Mehmet Berzan İlhanlı ile Beykoz Spor Kulübü binasında resmi imzayı atması sonrasında geldi.

Süper Amatör Lig'de mücadele eden Beykoz 1908 A. Ş. TFF 2. Lig'de mücadele eden Tuzla Spor Kulübü'nü resmen satın almış oldu. Beykoz Spor Kulübü binasında Aksu ve İlhanlı tarafından imzaların atılmasıyla sonuçlanan süreç sonunda Sarı-Siyahlı takımın TFF 2.Lig rakipleri de belli olurken şimdi yeni heyecan sezon fikstürünün çekilmesinin beklenmesi ile daha da arttı.

Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, imza atıldıktan sonra süreci şu şekilde değerlendirdi. 

"BEYKOZ 1908 2024-2025 SEZONUNDA TFF 2.LİGDE MÜCADELE EDECEKTİR…

BEYKOZ SPOR KULÜBÜ’NÜN yeniden profesyonel liglerde mücadele etmesi tüm Beykozluların ortak talebi olarak son yılların en önemli gündem maddelerinden biri oldu. 

Bizler Beykoz Spor Kulübü yöneticileri olarak bu talebi karşılamak üzere her alanda mücadelemizi vermeye çalıştık. Ülkemizin yerel yönetimler alanında yaşadığı büyük değişim Beykoz ilçesini de etkisi altına aldı. 

Geçmişte Beykoz Spor Kulübü Sporcusu, Beykoz Spor Kulübü 2 Numaralı Sicil Kurulu Üyesi ve Beykoz Spor Kulübü Başkanı olarak görev yapmış Alaattin Köseler yeniden Beykoz Belediye Başkanı seçildi. 

Beykoz Belediye Başkanı Sayın Alaattin Köseler ’in gerek önceki dönem belediye başkanlığı sırasında gerekse yeniden belediye başkanı seçildiği seçim öncesinde ve seçim zaferi sonrasında yüz on altı yıllık tarihi çınarın değerini ve önemini ısrarla vurgulayan konuşmaları ve kulübümüzle geliştirdiği iletişimden güç ve cesaret alarak TFF 2.Lig takımlarından Tuzlaspor A.Ş. ile birleşerek yeniden profesyonel ligde mücadele etme girişimlerimizi başlattık.
Bu çalışmalar nihayet protokol aşamasına geldi. 

BEYKOZ SPOR KULÜBÜ olarak gelenekten geleceğe uzanan tarihsel değerlerimize sahip çıkma anlayışı temel ilkemizdir. Bu ilke dışında bir hareket tarzının asla kabul edilemez olduğunu her platformda ısrarla vurguladık. 


Konuyla ilgili 7405 sayılı SPOR KULÜPLERİ VE SPOR FEDERASYONLARI KANUNU'NUN yoruma gerek olmayan maddeleri gereğince “Profesyonel Liglerde Yeniden Yer Almamızı Sağlayacak Tuzlaspor A.Ş ile Birleşme Sözleşmesi” BEYKOZ 1908 SPOR KULÜBÜ’NÜN tarihîne ve geçmişine yönelik herhangi bir değişime yol açmayacaktır. 

Bu bağlamda BEYKOZ SPOR KULÜBÜ olarak şanlı tarihîmizi ve tüzel kişiliğimizi değiştirmeden hedefimize ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. 

Zorluklarla dolu bir yolun başlangıcında olduğumuzu biliyoruz. Bu zorlukların üstesinden gelmemizi sağlayacak gücün kaynağı başta Sayın Belediye Başkanımız Alaattin Köseler olmak üzere, Beykoz’a, Beykozlulara, Beykoz 1908’e gönül vermiş ve Beykoz Sevdasını “Beykozluluk Bilincine” taşımış camiamızdır.

Beykozlular olarak; hep beraber, iktidar muhalefet demeden siyasetler üstü bir anlayışla Beykoz 1908 ülküsünde birleşerek, omuz omuza ve yürek yüreğe verdiğimiz zaman aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. 

Beykoz ve Beykozlular yaşadıkça “BEYKOZ 1908” de sonsuza kadar yaşayacaktır.

Ne Mutlu Beykozluyum Diyene…

BEYKOZ SPOR KULÜBÜ 
YÖNETİM KURULU"

Tuzla Spor Kulübü Başkanı Mehmet Berzan İlhanlı ise Tuzla spor'un resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla anlaşmayı kendi camiasına da aktarmış oldu.

1 yorum: