29 Temmuz 2024 Pazartesi

BEYKOZ'DAKİ GÖLMENTLİLER MEMLEKETTE BULUŞTU



Beykoz İlçesinde önemli bir nüfus yoğunluğuna sahi olan Kastamonulular bu kez memleketlerinde anlamlı bir buluşmaya imza attı.



Cemal Çelik'in Başkanlığını yaptığı Bozkurt Köseali ve Alantepe Derneğince her yıl memleketlerinde düzenlenen Kuranı Kerim Tilaveti ve Pilav Günü programında sağanak yağmura karşın katılım bir hayli yüksekti.



Beykoz İlçesinden yoğun bir katılım olurken özel araçları ve de özel kaldırılan otobüs ile Gölment'e ( Alantepe-Köseali ) gelen vatandaşlar hem programa katılım sağladı hem de sılayı rahim yapmış oldu.



Beykoz İlçesinden yoğun bir katılım olurken özel araçları ve de özel kaldırılan otobüs ile Gölment'e ( Alantepe-Köseali ) gelen vatandaşlar hem programa katılım sağladı hem de sılayı rahim yapmış oldu.



Kuran-ı Kerim programı sonrasında açan hava ve kesilen yağmurun ardından katılımcılara etli pilav ve tatlıdan oluşan ikramlarda bulunuldu.



Programın ardından açıklamada bulunan Kastamonu İli Bozkurt İlçesi Köseali ve Alantepe Derneği Başkanı Cemal Çelik bu seneki programlarına katılımın yüksek olması nedeni ile teşekkürlerini iletirken, " Bizler her ne kadar İstanbul'da Beykoz İlçesinde yoğun bir nüfusa sahip isek de hem buradan hem de İstanbul'un değişik ilçelerinden gelen hemşerilerim ile bir arada olmaktan dolayı son derece memnun olduk. Tabii ki Geleneksel programımız için biz hafta içi gelip çalışmalara başladık. Masaları, sandalyeleri kurduk, özel alanları hazırladık. Ancak belki de bizleri de bir anlamda teselli edecek olan 3 aydır yağmayan yağmur program öncesi başladı. Sonuçta her şartta bu güzel programa bir kez daha başarı ile ev sahipliği yaptığımız düşüncesindeyim. Katılım sağlayan herkese ve özellikle de değerli hocalarımıza okudukları Kuran-I Kerimden bölümler, ilahiler, kasideler için teşekkür ediyorum. Bir dahaki sene aynı etkinlikte buluşmak üzere herkese hayırlı yolculuklar diliyorum " dedi.





Dernek Başkanı Cemal Çelik bu tür buluşmaları ile köylerindeki eksikleri giderme  anlamında da bir düşünce harmanı oluştuğuna vurgu yaparken, " Bu güne değin çeşitli kalemlerde köyümüze katkılarımız oldu. Bu seneki program sonunda ise Köyümüze bir Konuk Evi yapmak için ilk düşüncelerimizi paylaştık. Bu konuya özel önem vereceğiz ve gelecek yıllarda İnşallah bunun gerçekleştiğini görmek hepimize nasip olacak " şeklinde konuştu.



Bozkurt Köseali ve Alantepe  Derneğinin Geleneksel etkinliğine başta Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, Bozkurt İlçe Müftüsü Gökhan Kutluer olmak üzere bölgeden yetişmiş sevilen sayılan değerli hocalar Beykoz İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Karaahmetoğlu, Raci Torun, Resul Torun, Ahmet Torun, Mustafa Aslan, Turhan Aslan, Ali İhsan Çelik ve Hakkı Dikmen'in yanı sıra Beykoz İlçesinden siyaset ve iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarında görevli tanınmış isimler ile birlikte Alantepe Köyü Muhtarı Mahmut Aksu, ile Köseali Köyü Muhtarı  Hasan Keçeçi katılım sağladı.








TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

Not : Fotoğraflar tamamı için Facebook / ERHA Beykoz Profilini ziyaret edebilirsiniz



1 yorum:

  1. Talip bey sizede bu güzel ve özel günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz emeğinize sağlık

    YanıtlaSil