23 Temmuz 2024 Salı

ANADOLUKAVAĞI MUHTARI SERKAN ÇAĞLAR İLE MAHALLESİNİ KONUŞTUK

 


Beykoz İlçesinin Turizm anlamında önemli rotalarından olan Anadolukavağı'nda 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Muhtar seçilen Serkan Çağlar ile mahallenin sorunları ve projelerine ilişkin bir görüşme gerçekleştirdik.



Serkan Çağlar aslında hem mahallenin bir esnafı hem de son iki muhtar yani Rahmetli Serdar Lüleburgaz ve sonrasında muhtar olan eşi Sevim Lüleburgaz'ın azası olarak görev yapmış biri olarak konuya o kadar hakim bir görüntü çizdi ki...

Rize'den göç edip mahalleye yerleşmiş bir asırlık ailenin bir ferdi olarak Anadolukavağı sevdalısı olan Serkan Muhtar bu zamana kadar çok farklı sektörlerde görev yapmış, çalışmış biri olarak da Anadolukavağı Mahallesini hak ettiği konuma taşıma düşüncesinde.



Turizm, Medya, İşletmecilik sektörlerinde çalışmış olmasının muhtarlık görevi için de kendisi açısından büyük bir avantaj olarak gören Serkan Çağlar'a ilk sorumuzu geçtiğimiz günlerde haber de yaptığımız Sahil Şeridinde bir Umumi Tuvalet yapılması için vatandaşlardan gelen talepler oldu...

" Bu konun üzerinde bizde gerekli girişimleri yaptık. Geçtiğimiz günlerde Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler -Mahalle Buluşmaları- kapsamında burada idi. Konuyu kendisine ilettik, vatandaşların talepleri çalışmaya başladıklarını söyledi. İlerleyen süreçte sahil yolunda yüzlerce insanın yüzdüğü, piknik yaptığı yere bir tuvalet yapılacak " diye konuşan Muhtar Serkan Çağlar'a yine çok sıcak bir gelişme olan mahallede çeşitli yerlere asılan uyarı afişlerini sorduk...



" Evet geçtiğimiz günlerde mahallemize gelen konuklarımız için bazı kararalar aldık. Öncelikle sahil kısmında yüzmeye, pikniğe gelen vatandaşların üst kısmına bir şey giymeden yüzme kıyafeti ile merkeze gelip alış-veriş yapmalarını istemiyoruz. Her ne kadar turistik bir mahalle olsak da bunun doğru olmadığına karar verdik gerekli uyarı afişlerini astık. Yine güzergah boyunca bazı noktalar var ki buralara da çöpler atılmakta, bu hem sağlık hem de görüntü açısından kötü bir durum yaratmakta, bunu içeren afişleri astık "



Anadolukavağı Mahallesindeki Midillili Ali Paşa Caminde 5 sene önce başlayan çalışmalarda artık son aşamaya geçildiğinin müjdesini veren Muhtar Çağlar, " Murat Aydın Başkanımız döneminde çalışmalar biraz ağır ilerlerken Alaattin Başkanımız sağ olsun konuya hassasiyet gösterdi ve bir hayli mesafe hızlıca kat edildi. Cami iç ve dış alanlarında çalışmalar bitti gibi, şimdi en dış cepheyi çevreleyen kısımda devam etmekte, tuvalet ve abdest alma yeri kısmı bitti. Cami avlusunda Vakıfların yapması gereken yerleri de zamanı kısaltmak için Beykoz Belediyesi yaptı. Vakıflar Müdürlüğü traverten kısmını mezar taşlarının envanterini çıkarıp o bölgeyi de yaptıktan sonra camimiz tam anlamı ile faaliyete geçecek" dedi.



Anadolukavağı merkezine ulaşan yol güzergahında yaşanan trafik sorunu ile ilgili de bazı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Muhtar Çağlar, " Bazı yerlerde yolda 1 metrelik genişleme çalışması yapıldı. Sahil kısmındaki bölüm için ortaya bir refüj yapılması için gereken müracaatı Ukome nezdinde yaptık cevap bekliyoruz. Yani geliş ve gidiş iki şeride dönecek yol. Kenarlardaki trafiğe engel olacak parklama için İspark'ın bölgede bir otopark yapması düzenin sağlanmasında etkili olacaktır. Ha şunu da eklemek isterim ki hem Beykoz Belediyesi hem de İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri yoğunluk anlarında görev yapmakta teşekkür ederiz ancak ifade ettiğim gibi bazı değişimlerin yapılması şart hale geldi. "



Yapmış ya da yapacak olacakları çalışmalarda kendisi açısından ana temanın " Dışarıdan gelen vatandaşları, konukları rahat ettirmek kadar, mahalle içinde yaşayan halkı, sakinleri de rahat ettirmek  " olduğuna vurgu yapan Muhtar Çağlar bu konuyu çok önemsediklerini söyledi. Beykoz'un genel yapındaki durumun mahalleleri içinde geçerli olduğunu söyleyen  Çağlar, " Bizim mahallemizde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi, Orman Müdürlüğü ve Askeriyenin sorumluluk ve yetki alanları bulunmakta. Bu da hayata geçirmek istediğimiz bazı projelerin aksamasına ya da maalesef vaz geçilmesine neden olmakta.

Düşündükleri ve kurumlara ilettikleri projelerinden birinin de Beykoz ile Anadolukavağı arasında Deniz Otobüsü hattının kurulması olduğunu söyleyen Muhtar Serkan Çağlar, " Kara yolunda oluşan sıkışıklar ortada, hem Beykozluların hem de diğer misafirlerinin turistik mahallelerine gelmeleri için bu hattın deniz güzergahının açılması çok faydalı olacaktır. Üsküdar Kalkışlı Beykoz Deniz seferlerinin Anadoluhkavağına uğrama saatleri çok az bu sebeple Beykoz Merkez-Anadolukavağı seferinin olması gerçekçi bir yaklaşım olarak düşünülebilir. Hatta bu seferin bitiş son saatleri 21.00, 22.00'ye de çekilirse çok güzel olur " diye konuştu.

Anadolukavağı Muhtarı Serkan Çağlar'a çok uzun yıllardır gelmekte olduğumuz Turistik noktada turistlere rastlayamadığımızı söyleyip bunun nedeni sorduk..." Evet Anadolukavağı Mahallemiz İstanbul'da iç ve dış turizm açısından önemli rotalardan biri idi, maalesef  dolu, dolu yolcusu olan 5 vapur seferi varken günümüzde bu sayı düştü 3 tane ancak geliyor. Bu konunun değişik nedenleri olduğu kanaatindeyim, öncelikle Eminönü kalkışlı Boğaz Gezisi seferinin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altından dönüşle gerçekleşmesi bizi etkilemekte. Rotanın uzun tutulmasını istiyoruz, bu konudaki bakış açısının sefer yapan firmalar nezdinde değişmesi şart "

Anadolukavağı Muhtarı Serkan Çağlar'a dar bir zamana sığan görüşmemizde Mahalledeki okulun son  durumunu da sorduk, hali ile okul yenilendiğinden öğrenciler başka bir okula nakledilmiş idi...geri dönüş acaba ne zaman olacak dedik...

" Anadolukavağı Mesadet Taylan İlkokulumuzda çalışmalar devam etmekte ve bitiş tarihi olarak Eylül 2025'i söyleyebilirim, okul için Mahallemiz Ailelerinden Düzgit Ailesi katkıda bulunmak için devreye girdi, ilgili makamlara iletildi. Okulumuz için son durum şu ki parsel bazlı değişimler olduğundan İmardan gelecek onay yazısı bekleniyor." 

Anadolukavağı Muhtarı Serkan Çağlar'a kafamızdaki birçok konu hakkında soracaklarımızı bir dahaki sefere, sohbetimize bırakıp son sorumuzu yönelttik, " İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyesi ile ilişkilerinin nasıl olduğu " konusunda bilgi istedik.



" Her iki başkanımızla da sağlıklı güzel yürüyen bir süreç var...geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler ile ziyaret gerçekleştirdi, Anadolukavağı Kalesi dahil birçok yer gezildi. Yaptığımız toplantıda kendilerine bazı konularda görüş öneri ve isteklerimizi sunduk. Şu anda İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı-Miras Mahallemizdeki tarihi çeşmede güzle bir çalışma yürütmekte. Yine Su Kuyumuz için de bir temizleme çalışması yapılacak, bunun yanına çeşmeler yapıldı. Ben bu dönemde Anadolukavağı Mahallemizin hak ettiği konuma geleceğine inanıyorum

SERKAN ÇAĞLAR

1 Asırlık Çağlar Ailesinin ferdi olarak Almanya'da doğan ve Çağlar, İlk Okulu Anadolukavağında, Ortaokulu Sarıyer'de Lisesiyi ise Zincirlikuyu Yapı-Meslek Lisesinde tamamladı. Doğan Medya Grubu dergilerinde 13 sene değişik pozisyonlarda görev yaptı. Antalya'da 4-5 senelik esnaflıktan sonra çok sevdiği Anadolukavağına dönüp şu  an sahibi olduğu dükkanını açtı. Anadolukavağı'ndaki Restoranlara Midye dağıtımı yapan aile firmasında görev yapmakta.



Merhum Serdar Lüleburgaz ardından ise Sevim Lüleburgaz'ın azası olarak mahallesine hizmet etti. Son Yerel seçimde Mahalle Sakinlerinin büyük teveccühü ile Muhtar seçildi.

RÖPORTAJ TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder