7 Temmuz 2024 Pazar

A.HİSARI İDMANYURDULU ATLET FAZLI BAYRAM HADİ'DEN TÜRKİYE REKORU GELDİ


Beykoz İlçesinden değişik spor kulüplerinden ve ferdi sporcuların da katıldığı Türkiye Masterler Atletizm Şampiyonasından sevindirici bir başarı haberi geldi.

Masterler-Veteranlar Kategorisinde katıldığı birçok yarıştan şampiyon ayrılan, rekorlara imza atan başarılı sporcunun son adresi Denizli idi.

Ege kentinde gerçekleşen Türkiye Atletizm Şampiyonasında kategorisinde 10 Bin Metre Pist Yarışına çıkan  Fazlı Bayram Hadi 43.26'lık derecesi ile Türkiye Rekoru kırarak şampiyon oldu.



Bu kategoride 1994 Yılında Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'daki yarışta 48.50'lik derecesi ile rekorun sahibi olan Yaşar Salepçi'den 5 Dakika 24 Saniye daha kısa zaman diliminde rekorun sahibi olan Fazlı Bayram Hadi yarış sonrasında tebriklerin muhatabı oldu.

Atletizm sporundaki kategorilerde dakika ve saniyelerle kırılan ya da egale edilen rekorlar düşünüldüğünde ve bu rekorun Denizli'de 35 derecelik bir sıcaklık altında gelmiş olması da ayrıca bir gurur kaynağı oldu.

Anadoluhisarı İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı İlker Güner başarı haberinin gelmesi sonrasında yaptığı açıklamada, " Kulübümüz forması altında yaşanan bu gurur tablosu nedeniyle sporcu büyüğümüz Fazlı Bayram Hadi'yi kutluyor ve kendisi ile gurur duyduğumuzu da eklemek istiyorum " şeklinde konuştu.

TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder