28 Haziran 2024 Cuma

TALİP ERCAN, " BU SEZON DAHA DA ZORLU GEÇECEK GİBİ..."


2023-24 Sezonu sona ererken şimdiden yeni sezon hazırlıkları başlamış durumda. 

Beykoz İlçesinde Futbol Branşında en üst ligde yan, 3.Ligde 2 takımımız bulunmakta....biri geçen sezon yaşadığı şampiyonlukla Beykoz İshaklıspor, bir diğeri ise ısrarla görünmek istenmese de Rüzgarlıbahçespor Kadın Futbol Takımı...

Hentbol'da Süper Lig şampiyonluğu da bulunan Beykoz Belediyespor takımından birçok oyuncu ayrıldı, sanırım onlar da lige girecek ama mütevazi bir bitçe ile gibi...yine Beykoz Belediyespor'un Türkiye Kadınlar Voleybol 1.Liginde çıkmış takımı da var, onlar da mütevazi bir bütçe ile sezona girecek gibi.


Beykoz İshaklıspor TFF 3.Ligine çıktı çıkmasına da kafalar biraz karışık gibi...Hem Kulüpler Birliği Genel Kurulunda, hem de Kulüpler Birliğinin Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'e yaptığı hayırlı olsun ziyaretinde Kulüp Başkanı Ali Cinel Takımın ismini Beykoz FK ve renklerini de Sarı-Siyah yapma düşüncesini Başkan Köseler'e aktardı.  

Başkan Köseler'de geniş kapsamlı bir spor gündemli toplantı ile ilçe spor camiasının hem Tuzla hem de Beykoz İshaklıspor'u da içeren bir kararı vermelerini istedi. Ki araya bayram seyran girdi toplantı da ertelendi.

Bu satırlar yazıldığı anda gelinen son nokta şu ki Beykoz İshaklıspor aynı isimle TFF 3.Liginde mücadele edecek gibi. Başkan Ali Cinel'i son aradığımda Beykoz FK olarak isim değişikliği için en başta Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'den ve ilçe spor camiasından net  bir destek mesajı gelmediği fikri ile isim değişikliğini rafa kaldırdıkları intibahını edindim. 

Başkan Cinel önlerindeki zamanın kısaldığına dikkat çekerken yapılacak toplantı sonrasında kendilerine destek açıklaması gelse de önlerinde kısa bir zaman dilimi kaldığına vurgu yapmakta. Müsabakalarını ise Beykoz Stadında oynayacaklarını sözlerine ekledi.

Beykoz İlçesinde Amatör Spor Kulüplerinde büyük bir sessizlik hakim...Kanlıcaspor dışında ses seda çıkmıyor...takımlar bütçelerini nasıl oluşturacaklarını kara, kara düşünmekte.

Ekonomik şartların ağırlaşmış olması kulüpleri fena vuracak gibi...konunun gerek kulüp yönetimleri, gerekse de teknik adamlar, futbolcular kısmında herkes haklı...

Bırakın kendi araçları ile idmana gelecek, aylık akbile dönme niyetinde birçok futbolcu biliyorum ve her geçe gün de bu sayı artmakta. Futbolcu kardeşlerimiz öncelikle akbil / İstanbul Kart ücretini garanti altına almaya kadar sıkıntıda.

Takımlar için hadi sponsorluk yolu ile birkaç takım forma eşofman yaptırıldı diyelim, antrenman ve maçlardaki su ücreti bile müthiş rakamları bulmuş durumda. İşin Ulaşım kısmı ise daha da beli bükecek...

Eskiden A, Genç ve 14-16 Yaş grubu takımları varken ilçe Belediyeleri yetişebiliyordu oysa şimdilerde U11'den başlayan 7-8 kategoride onlarca kulüp takımı var. Belediyenin öte yandan Cenazeler için tahsis ettiği araçlar, ve değişik programlar için verdiği araçların da olduğu düşünüldüğünde vah ki vah...her kulübe de yetişilemeyecek.

Öte yandan akaryakıt fiyatları da bir önceki sezona göre arttığı için ve diğer masrafları da dahil ettiklerinde bir maça gidebilme ki o da Tuzla, ya da Büyükçekmece gibi deplasman maçları da örnek verilirse müthiş rakamları bulabilmekte. 

Ha diğer branşları yazmadım bile...Basketbol, Voleybol, Atletizm, Karate, Tekvando ve diğer branşlar için ilçe Belediyesinden araç talep edilecek olması da ayrı bir konu.

Eskiden mahallenin büyük esnafları vardı, kendi bölgesindeki spor kulüplerine yardım ederlerdi, o da artık mümkün olmayacak gibi, esnaflık bitmeye başladı. Hele ki o üç harfli marketler zinciri yerel bakkal ve marketleri, nalburları, beyaz eşya satıcılarını bitirdi.

Sahi siz o üç harfli firmaların bırakın Beykoz'u İstanbul ya da Türkiye'de spor kulüplerine forma reklamı , sponsor olduklarını gören duyan var  mı?

Halı sahaları ya da İnternet ortamında oyun-maçlarının olduğu bir ortamda kimse kulübünün kara kaşına, kara gözüne bakıp hal hatır misali antrenman ve maçlara çıkmaz...çıkarsa da ilk sorunda patlar bırakır gider...altyapısı olan takımlar istisna mı dediniz? onların günahı ne , her sene kurban onlar olmaktan bıktı, sen bizim çocuğumuzsun lafları artık onların umurunda değil demedi demeyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder