27 Şubat 2024 Salı

BEYKOZ’DA ÇİFTÇİLER TOHUMU GETİRİYOR FİDEYİ GÖTÜRÜYOR


Beykoz’da çiftçiler “Tohumu Getir, Fideyi Götür” modeliyle destekleniyor, ilçede bereket ve kazanç artıyor.  

Beykoz Belediyesi tarafından “5 Yılda 15 Yıllık Hizmet” parolasıyla ilçede tarımı ve ekonomiyi canlandırmak üzere başlatılan tarım atağı kapsamında çiftçinin yüzünü güldüren yeni bir destek modeli hayata geçirildi.



Türkiye’nin en özgün aracısız satış yeri “Beykoz Köy Pazarı”na ev sahipliği yapan ilçede yürütülen  “Alım Garantili Tarım” modeliyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye ve Ziraat Odası’na kayıtlı çiftçi sayısı 2019’da 39’iken 2023 yılında 603’e ulaştı.  

Cumhuriyetköy’de kurulan “Tohum ve Fide Üretim Serası”nda yapılan üretimle her yıl çiftçiye verilen “1 Milyon Ücretsiz Fide” desteği ilçede tarıma can suyu olurken, “Topraksız Tarım Uygulamaları Serası”nda mevsimine göre 4 farklı ürün yetiştiriliyor.



ÇKS Belgeli Çiftçiler Yararlanıyor

Beykoz Belediyesi’nin çiftçinin tarladaki üretim maliyetini azaltmak üzere başlattığı “Tohumu Getir, Fideyi Götür” modeli üreticiye 3’te 2 oranında destek sağlıyor.

Tohumunu Beykoz Belediyesi’ne ait “Tohum ve Fide Üretim Serası”na getiren çiftçiler için ziraat mühendisleri tarafından modern yöntemlerle ekim yapılıyor.

Sebze çeşidine göre yeterli süre sonunda yetişen fideler bol bereket ve kazanç temennisiyle çiftçisine teslim ediliyor.

İlçede kent tarımını canlandırması beklenen “Tohumu Getir, Fideyi Götür”  modelinden Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı tüm çiftçiler yararlanabiliyor. 



  

Beykozlu Çiftçi Alp Giray: “İşçilik Maliyetim Azaldı”

Beykoz Belediyesi’nden kıvırcık fidesi yetiştirme desteği alan Çiftçi Alp Giray: “Cumhuriyetköy’de 3 yıldan buyana topraksız tarım yapıyorum. Her yıl köy pazarında “1 Milyon Fide” desteğinden payıma düşeni alıyorum. Beykoz Belediyesi’nin tarıma verdiği destekle ilçede girişimci ve çiftçi sayısı arttı. Yatırım için ilçeye ilk geldiğimizde bize çok destek oldular. Yeni destek modeli de çiftçi için çok avantajlı. İşçilik maliyetim azaldı. Ben de 10 bin kıvırcık fidesi için üretim desteği aldım, tohum getirip, fide aldım. Bu modeli hayata geçiren Beykoz Belediyesi’ne ve emeği geçen tüm ziraat mühendislerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder