15 Kasım 2022 Salı

BEYKOZ’DA KADIN EL EMEĞİ KAZANCA DÖNÜŞÜYOR


Beykoz’da kadın el emeğinin ekonomik değere dönüştüğü, “Beykoz’un Erguvanları Kadın Kooperatifi”nde mantıdan erişteye, kahvaltılık sostan reçele çeşit çeşit doğal ve leziz gıda ürünleriyle özgün tasarımlı hediyelik eşyalar tüketiciyle buluşuyor.

Beykoz Belediyesi tarafından, kadın girişimciliğini ve istihdamını desteklemek ve dezavantajlı kadınların emeklerini topluma ve ekonomiye kazandırmak amacıyla yaklaşık bir yıl önce kurulan ve ticari faaliyete başlayan kooperatif şimdiden ilçedeki 20 kadına gelir kapısı oldu.  

Millet Sofrası Mutfağını Açtı  

Beykozlu maharetli kadınların mantı ve kahvaltılık sostan oluşan ilk ürünleri, el emeğini kazanca dönüştürmek isteyen girişimci kadınlar için üretim merkezi olacak “Beykoz Millet Sofrası”nın mutfağında düzenlenen tanıtımla görücüye çıktı.  

Böylece, ilçedeki ihtiyaç sahiplerini evlere sıcak yemek hizmetiyle güldüren, yolu ilçeden geçen herkesi sıcak çorba ikramıyla ısıtan “Beykoz Millet Sofrası” ekonomi ve istihdamı geliştirmek üzere girişimci kadınlara da kucak açtı.



Girişimcilik Eğitimi Aldılar

Kooperatif üretim sürecine geçmeden önce ise, üyelere yönelik, Beykoz Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) bünyesinde, 6 hafta süren, iş süreçleri, pazarlama ve satış konularını da kapsayan “Girişimcilik Eğitimi” verildi.

Sosyal yardım işlerden sorumlu Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin ve  “Beykoz’un Erguvanları Kadın Kooperatifi” Başkanı Derya Askeroğlu da Millet Sofrası’nda tezgah başına geçen kadınları ziyaret ederek destek verdi.

Kooperatif Başkanı Askeroğlu: “Beykozlu Her Kadın Üye Olabilir”

Kurdukları platformla kadını ve aileyi güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Derya Askeroğlu: “Beykoz Belediyesi’nin desteğiyle kurduğumuz kooperatifle kadınlarımızın emeğini değerlendirip onlara istihdam alanı yaratmak ve bu alanı yaratırken de kadınlarımızın var olan yeteneğini geliştirme istiyoruz. Kadınlarımızın yaratıcı gücüne güveniyor, ekonomik bağımsızlığı için çalışan kadınlarımızı yetkinleştirerek, onların lider ruhu ve dönüştürücü gücüyle kooperatifimizi büyüteceğimize inanıyoruz. Beykoz’da ikamet eden tüm kadınlarımızı kooperatifimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.



Beykoz Köy Pazarı’nda Satılacak

Kadınların ev yemekleri ve unlu gıdayla başlayan üretim serüveni, daha çok girişimci kadının hüner ve yaratıcılıklarını ortaya koyduğu el sanatları, hediyelik eşya, takı ve moda tasarım ürünleriyle zenginleşecek.

Anne eli tadında leziz ürünler ve özgün tasarımlı hediyelik eşyalar, Cumhuriyetköy’de kurulan Beykoz Köy Pazarı tezgâhlarında çok yakında yerini alacak. “Erguvan” markalı ürünler, e-ticaret siteleri aracılığı tüm ülkeye pazarlanacak.

Üyelik Çözüm Merkezi’ne

Beykoz Belediyesi tarafından, üretimleri için malzeme desteğinin de verildiği, kooperatif bünyesinde el emeklerini tanıtıp kazanca dönüştürmek isteyen kadınlar, kurumun 444 66 61 No’lu Çözüm Merkezi’ni arayarak üyelik ve başvuru taleplerini iletebiliyor. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder