3 Aralık 2019 Salı

BEYKOZLU 5100 ÖĞRENCİYE KOMPOST EĞİTİMİ VERİLDİ

Beykoz’da, Sıfır Atık hedefine doğru yeni bir adım daha atılıyor. Yeşil Okul Projesi ile okullar birer geri dönüşüm istasyonu oluyor.

22 Bin Çocuğa Kompost Eğitimi
Sıfır Atık Projesi’nin öncülerinden olan Beykoz Belediyesi, Yeşil Okul Projesi ile ilk ve ortaokul öğrencilerine çevre bilinci kazandırmayı amaçlıyor. 11 yıldır devam eden Yeşil Okul Projesi kapsamında ilk ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere kompost eğitimi veriliyor. 1 hafta içinde, 16 okuldan 5.100 öğrenci eğitimini tamamladı. Toplamda; 64 okulda 22.000 öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor.


Kompost Makinelerini Öğrenciler Kullanacak
Öğrenciler, okullardaki kompost makineleri sayesinde öğrendiklerini pratiğe dökme şansı da bulacak. Projenin uygulanacağı 64 okulda, eğitimler bittikten sonra kompost üretimine başlanacak. Yeşil Okul Projesi’nden sorumlu öğretmenlerin gözetiminde üretilen kompost, okulların bahçelerinde kullanılacak.
Pazardan Toprağa
Beykoz’da, pazarlardan toplanan sebze ve meyve atıkları kompost halinde toprakla buluşuyor. Eylül 2016’dan beri devam eden projeyle 15 ton kompost, Paşamandıra Meyve Bahçesi’nde toprağa uygulanmış, meyve bahçesinde kimyasal gübre konmadan lezzetli doğal meyve ve sebzeler yetiştirilmişti.
Beykoz Belediye yemekhanesindeki yaklaşık 60 ton gıda atıklarını içeren ıslak yapıdaki biyobozunur atıklar da kompost makinesiyle dönüştürülerek geri kazandırılmıştı.
Sıfır Atık Projesi’ne ilk başlayan kamu kurumlarının başında gelen Beykoz Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘Çevre Beratı’ ödülü almıştı.
Diğer Geri Dönüşebilir Atıklar
Proje kapsamında öğrencilere organik atıklar harici atık türleri hakkında da bilgi veriliyor.
Kağıt-karton, plastik ve metal olmak üzere ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve elektronik atıklar okullardan toplanıp geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder