Beykoz Belediyesi son günlerde yaşanan tartışmalara ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, imar sorunu, yıkımlar ve planlarla ilgili mevzulara açıklık getirildi. Beykoz Belediyesi İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 10 madde yer aldı… Söz konusu açıklamada şöyle denildi:
Beykoz’un imar ve mülkiyet meselesi yarım asrı geçen bir maziye sahip. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, İBB Başkanlığı döneminden beri çözmek için gayret gösterdiği ve öncülük ettiği bu konu belli aşamalarla çözüm yoluna girdi.
1) 2014’te 2B için büyük bir adım atıldı. Tapusu olmayan hemşerilerimizin büyük kısmı tapularına kavuştu.
2) 2019 yılında yine Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm ilgili kurumlar koordineli şekilde imar çözümü için bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum iki kez ekibiyle Beykoz’u ziyaret etti. Sayın Bakanımız Beykoz’da 10 bin konutun Bakanlık tarafından dönüştürüleceğini söyledi. İlk 1000 konutun ise 2019’da Tokatköy’de başlayacağının müjdesini verdi. Ayrıca köyden gelen mahallelerimizin ve Çavuşbaşı’nın imar planları üzerine çok hızlı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.
3) İnsanlarımızın mağdur olmaması açısından hayata geçirilen İmar Barışı da Beykoz’umuz için can suyu oldu. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan ve Yapı Kayıt Belgesi ile ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amaçlanan bu önemli uygulama, Beykozlu hemşerilerimizin evlerini güvence altına almalarını sağladı.
4) Tapuların dağıtılmasıyla başlayan, İmar Barışı sayesinde 31 Aralık 2017 öncesi yapıların resmileşmesiyle devam eden bu süreçte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla sürdürdüğümüz imar çalışmaları sayesinde Beykoz’umuz için büyük mesafe kat edildi.
5) Fakat vatandaşlarımızın geleceği için atılan adımlardan, yerel seçimleri de fırsat bilerek rant sağlamak isteyen bazı çıkar grupları oldu. Bu çıkar grupları, İmar Barışı’nın kapsama alanı dışında kalan 31 Aralık 2017 tarihinden sonra orman bölgeleri başta olmak üzere kamu arazilerine kaçak yapılar inşa etmeye başladı.
6) Hem kanunlara uyan vatandaşlarımızı mağdur etmemek hem de bu çıkar gruplarının ormanlarımızı yok etmesine fırsat vermemek için kanunların gereğini yapma yoluna gidildi.
7) Kamu arazisi üzerine yapılan ve seçimi fırsata dönüştürmek isteyen çıkar gruplarının kaçak yapıları tespit edildi. Kaçak yapılar kaldırıldı ve bu araziler tekrar kamunun kullanımına döndürüldü.
8) Çıkar gruplarının kamu arazilerini ele geçirme girişimlerini engelleme yönünde çalışmalar devam etmektedir. Amacımız çıkar odaklarına engel olmak ve vatandaşlarımızın hakkını korumak.
9) Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile koordineli şekilde yürüttüğümüz çalışmalarla en kısa sürede vatandaşımızın kendi evini yapabilmesinin önünü açacağız.
10) Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşlarımızın belgelerinin iptal olmaması ve hukuki bir süreçle karşılaşmamaları için, söz konusu yapılarında ilaveler yapmamaları gerekmektedir.
Hayalini kurduğunuz Beykoz için, durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder